Yhdistetyn miehet onnistuivat hienosti parisprintissä – neljäs sija

Lauantaina Falunissa yhdistetyn parisprintissä Suomen Ilkka Herola ja Jim Härtull onnistuivat hienosti ja sijoittuivat neljänneksi. Vaikeissa olosuhteissa käydyllä hiihto-osuudella Herola ja Härtull näyttivät hiihto-osaamistaan ja nousivat kuudennelta sijalta neljänneksi. Kilpailun aikavertailut osoittivat, että kaksikon hiihtoajat olivat tänään täysin verrattavissa päivän voittajaan Ranskaan.
Jatka artikkeliin Yhdistetyn miehet onnistuivat hienosti parisprintissä – neljäs sija

Kouvolan Hiihtoseura ja Reisjärven Pilke juhlivat 20-vuotiaiden nuorten SM-viesteissä

Kouvolan Hiihtoseura ei ennakkosuosikin asemaa hätkähtänyt, vaan voitti selvään tapaan 20-vuotiaiden nuorten miesten viestin Keminmaan SM-kilpailuiden avauspäivänä. Jyri Takanen, ja Laurit Lepistö ja Vuorinen selvittivät Kallin kovan kierroksen tyylikkäästi. Naisten puolella saman sarjan viestikultaa vei Reisjärven Pilke.
Jatka artikkeliin Kouvolan Hiihtoseura ja Reisjärven Pilke juhlivat 20-vuotiaiden nuorten SM-viesteissä

Miesten 50km päättää Falunin kisaurakan

Falunin MM-kisojen päätösmatkana hiihdetään sunnuntaina perinteisen 50 kilometriä yhteislähtönä. Suomen joukkueesta mukaan on ilmoitettu Sami Jauhojärvi, Matti Heikkinen ja Lari Lehtonen. Iivo Niskasen tilalla hiihtää Ristomatti Hakola. Sääennusteiden mukaan kisa-alueelle saapuu lumisadealue lauantaina ja sunnuntain kisan aikana lunta voi sataa runsaasti.
Jatka artikkeliin Miesten 50km päättää Falunin kisaurakan

Naisten kolmellakympillä mahdollisuus vaihtaa sukset kerran

MM-kisaurakka huipentuu naisilla perinteisen 30 kilometrin yhteislähtökisaan. Suomea lauantain kisassa edustavat Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen ja Riitta-Liisa Roponen.

Naisten 30 kilometrin perinteisen yhteislähtökisassa urheilijalla on mahdollisuus vaihtaa suksensa kerran. Vaihto tapahtuu joko 5, 15 tai 25 kilometrin kohdalla. ”En ole nähnyt vielä layoutia, joten en tiedä, kuinka se tarkallaan ottaen menee, mutta meille on kerrottu, että tällä kertaa suksien vaihtoon ei tule erillistä luuppia (kierrosta)”, päävalmentaja Reijo Jylhä kertoo.

”Varmasti riippuu paljon siitä että minkälaiset parit löytyy. Jos on kaks lähekkäin hyvin samanlaista ja luistavaa suksea, niin sitä voi harkita sitä vaihtoa, mutta jos on selkeästi yksi hyvä pari, niin sitten pitää miettiä, että kuinka sen kanssa toimitaan”, Kyllönen kertoo.

”Uskon, että lähdetään pitämään alusta asti kovaa vauhtia niin kuin yleensä matka kuin matka, naisissa pidetään. Kun yhteislähdöstä on kyse, niin ei siinä mun arvion mukaan lähdetä taktikoimaan tai passailemaan. Kova vauhti alusta asti”, Niskanen pohti kisan ratkaisunpaikkoja.

”Lähden tosiaankin nauttimaan siitä hiihtämisestä ja tunnelmasta huomenna ja uskon, että se vie eteenpäin mukavaa vauhtia ja tuloskin sen mukainen. Todennäköisesti porukassa lähdetään menemään haipakkaa heti alusta. Samontein aletaan ratkomaan maailmanmestaruutta ja mitalisijoja. Kisalenkki on sama kuin vapaan kympillä eli kisassa hiihdetään kolme kympin lenkkiä”, Saarinen kertoo.

”Musta se on vähän tekemällä tehty homma. Siihen otettiin alun perinkään tämä suksienvaihto. mutta se on yt tullut jäädäkseen ja sen kanssa pitää nyt opia toimimaan oikealla lailla. Varmasti se on hiihtäjää helpottava homma, kunhan sen onnistuu taktisesti tekemään oikeaan kohtaan ja oikeat sukset vaihtamaan”, Roponen kommentoi suksienvaihtoruljanssia.