Kouvolan Hiihtoseura ja Reisjärven Pilke juhlivat 20-vuotiaiden nuorten SM-viesteissä

Kouvolan Hiihtoseura ei ennakkosuosikin asemaa hätkähtänyt, vaan voitti selvään tapaan 20-vuotiaiden nuorten miesten viestin Keminmaan SM-kilpailuiden avauspäivänä. Jyri Takanen, ja Laurit Lepistö ja Vuorinen selvittivät Kallin kovan kierroksen tyylikkäästi. Naisten puolella saman sarjan viestikultaa vei Reisjärven Pilke.

”Tavoitteena oli pysyä keulan tuntumassa ja se onnistui”, Vehkalahden Veikoista Kouvolan riveihin siirtynyt Takanen kertoi.

Varsinaisena ratkaisijana voi pitää Lauri Lepistöä, joka repäisi toisen osuuden nopeimman ajan.
”Tarkoitus oli hiihtää kärki kiinni ja taata ankkurille hyvät lähtöasemat. Pääsin kärkeen heti alkumatkasta. Kilpailureitti oli hyvä, vaikka pisin nousu oli muutamasta kohtaa hiukan pehmeä.”

”Minulla oli hyvä paikka lähteä ja himmailin alussa. Pisimmän nousun iskin kyllä tosissaan ja tulin lopun kovaa”, myös sunnuntain henkilökohtaisen pitkän matkan suosikkeihin kuuluva Lauri Vuorinen totesi.

Muut mitalistit tulivat Keski-Pohjanmaalta. Haapajärven Kiilojen Juho Salmela, Anssi Koirikivi ja Tero Seppälä ovat kaikki ”oman kylän poikia”, jotka vuosi sitten ottivat 18-vuotiaiden viestissä SM-hopeaa. Himmein mitali meni naapurikuntaan. Pyhäjärven Pohdin joukkueessa hiihtivät Roope Haapakangas, Tuomas Nurkkala ja Iiro-Mikko Harju.

Reisjärven Pilkkeen ankkuri Anni Alakoski oli tosi tyytyväinen varmistettuaan joukkueensa voiton parinkymmenen sekunnin erolla Seinäjoen Hiihtoseuraan.
”Tämä oli yksi kauden parhaista hiihdoista. Koko kausi on ollut vaikea ja nyt tuntui, että hiihto kulkee ensimmäisen kerran tällä kaudella.”

Alakoski täydensi Anette Veerpalun ja Johanna Niskakosken mainiot alkuosuudet. Vuokatissa viimeistä vuottaan opiskeleva, Andrus Veerpalun tytär Anette tuli avausosuudelta vaihtoon toisena ja Niskakoski siirtyi heti alkunousussa kärkeen. Lopussa etumatka vielä kasvoi, kun Seinäjoen nuori Noora Kupari kupsahti Anttosen mutkassa nurin.

Vuosi sitten 18-sarjassa Suomen mestaruuden voittanut Seinäjoen Hiihtoseura sai nyt SM-hopeaa joukkueella Senni Vuolle, Noora Kupari ja Jasmi Joensuu. Pronssille hiihti Oulun Hiihtoseuran joukkue Aija Söyrinki, Heidi ja Pia Vähäkuopus.

Raision Kuula karkasi ankkuriosuudella

18-vuotiaiden viestissä Raision Kuulan joukkue Lassi Vuorinen, Paavo Hakanen ja Aleksi Parttimaa oli kahden osuuden jälkeen toisena, mutta Parttimaa oli ankkurina tosi vauhdikas. Nuori mies veti osuutensa niin vauhdikkaasti, ettei vastaavaa ole monesti nähty edes aikuisten sarjassa.

Joukkue hiihti ensimmäistä kertaa nykykokoonpanossa. Joukkue koottiin täksi kaudeksi Paavo Hakasen ympärille.
”Raisio oli kaikkein sopivin tähän tilanteeseen, joukkue totesi yhteen ääneen.”

Muut mitalistit olivat One Way Pro Team Suur-Helsingin seudun joukkueella Emil Talsi, Ville Vakkila ja Remi Lindholm. Pronssijoukkue Keravan Urheilijat hiihti kokoonpanossa Tuomas Heikkilä, Turo Sipilä ja Tuomas Harjula.

18-vuotiaiden tyttöjen sarjassa mestaruuden voittivat selvästi IK Kronanin Emelie Svenlin, Fanny Storvall ja Eveliina Piippo. Joukkue johti ensimmäisestä vaihdosta lähtien ja Pirkkalan Hiihtäjistä Kronaniin viestien vuoksi siirtynyt Eveliina Piippo sai hiihtää paineitta ankkurina voittoon.

Muut SM-mitalit menivät One Way Pro Teamille ja Mikkelin Hiihtäjille.