Hymyilevä yllätysvoittaja valloitti Kontiolahden

kontiol_0311_2
© Kontiolahden Urheilijat / Kari Kuninkaanniemi

Voittajaksi nousi todellinen superyllättäjä, Venäjän Jekaterina Jurlova, nolla-ammunnan siivittämänä. Seuraavista sijoista käytiin huikea sekuntitaisto. Toiseksi sijoittui Tšekin Gabriela Soukalova, jääden voittajasta 23,2 sekuntia. Kolmannen sijan nappasi kotiyleisön riemuksi Kaisa Mäkäräinen, joka jäi Soukalovasta vaivaiset 1,2 sekuntia.

”Tämä on uskomatonta, en olisi ikinä uskonut voittavani! Isäni sanoi minulle EM-pronssin jälkeen, että seuraava tavoitteesi on maailmanmestaruuskisat ja sieltä mitali. Sanoin hänen olevan hullu, mutta nyt ajattelen, ettei hän ollutkaan”, häkeltynyt voittaja nauroi.

Kaikkiaan 10 800 katsojaa sai nauttia jännittävästä naisten normaalimatkan kilpailusta Kontiolahden Ampumahiihtostadionilla.

”Arki-illaksi yleisömäärä on hyvä. Toivomme kansan löytävän katsomoihin myös loppuina kisapäivinä, erityisesti sunnuntai on ollut ennakkoon jo suosittu päivä”, lipunmyynnistä vastaava Jarno Lautamatti sanoo.