Suomelle tappio avausmatsissa

Unelias Suomi kärsi karvaan tappion jääkiekon MM-kisoissa USA:lle, 5-1. Ensimmäisen erän joukkue pelasi pirteästi. Ylivoimapeli oli voimatonta ja toisen ylivoiman jälkeen jenkit pääsivät niskan päälle, tehden johtomaalin kun erää oli jäljellä vajaa puoli minuuttia.

Toiseen erään lähdettiin pirteästi ja päästiin selkeästi niskan päälle tasoittaen peli 1-1. Erän puolivälissä selkeän virheen jälkeen USA pääsi tekemään johtomaalin. Sen jälkeen joukkue oli täysin unessa ja peli jatkui jenkkien määrätessä tahdin.

Puolustukselle tuli selkeästi useampi helppo kiekonmenetys. Hyökkääjien maalintekotilanteita hukattiin liialliseen kikkailuun. Laukaukset suuntautuivat pääsääntöisesti keskelle maalivahtia. Rohkeammin vain yritystä tyhjiin kulmiin, vaikka menisi ohi, niin lähempänä tehtyä maalia kuin maalivahdin rintapanssarissa.

Maalissa Pekka Rinne pelasi erinomaisesti toisen erän puoleen väliin asti, sen jälkeen meni helppoja, ehkä väsymys iski. Olisiko ollut syytä huilata ensimmäinen matsi, koska saapui kisoihin vasta edellisenä päivän ä takana pitkä lento rapakon takaa. Vaikka Rinne on ykkösmolari, niin mukana kovan luokan varamaalivahdit, jotka olisivat pärjänneet hyvin.

Nyt vain on parannettava pelaamista ja vältettävä selviä virheitä, joita tässä pelissä oli aivan liikaa.